Over Certo

Certo Productions is een productiebedrijf voor media- en podiumproducties met klassieke muziek. Sinds 2009 onderscheidt Certo zich met originele formules voor televisie; concert & muziektheater; opera- & concertregistratie en audiovisuele content. Certo ontwikkelt eigen producties en werkt in samenwerking met en in opdracht van omroepen, orkesten, muziekgezelschappen, festivals en concertorganisatoren en concoursen.

In oktober 2013 ging de voorstelling ‘Cosima’ in première in Theater Odeon te Zwolle. Een muziektheaterproductie over de liefdesgeschiedenis van Liszts dochter, Wagners vrouw met pianist/verteller Christiaan Kuyvenhoven en zangeres Gulnara Shafigullina, geregiseerd door Laurens Krispijn de Boer. Gedurende seizoen 13/14 en 14/15 zal deze voorstelling in diverse steden in Nederland en Belgie te zien zijn.

In hetzelfde jaar nam Certo i.s.m. omroep NTR de tweede aflevering op van het televisieformat ‘Première’. 3 componisten gaan hierin op blind-date met 3 ensembles om in 12 uur tijd een nieuw stuk te schrijven dat nog diezelfde dag in premiere gaat. De editie van 2011 trok ruim 115.000 kijkers. Op 3 november 2013 wordt de tweede aflevering uitgezonden met componisten Martin Fondse, Florian Magnus Maier, Wilbert Bulsink en het Kobra Ensemble, trio42 en Duo Verso.

Certo produceerde de afgelopen jaren meerdere documentaires en artiestenportretten voor de NTR. Regisseur Lucas van Woerkum maakte de films ‘Het palet van Jeths’  (over componist Willem Jeths), ‘Like Liszt’ (over het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours) en ‘Missa in die Festo’ (over Alphons Diepenbrock) welke werden uitgezonden in NTR Podium. Hetzelfde programma zond zijn portretten van Ties Mellema, het Matangi Kwartet, Remy van Kesteren, het Lendvai Trio en het Cello Octet & Arvo Part uit. In maart 2012 volgde Certo het Koper van het Koninklijk Concertgebouworkest op tournee naar Costa Rica, tevens uitgezonden door de NTR.

In opdracht van het Koninklijk Concertgebouw Orkest portretteert Certo hun Composers in Residence. Detlev Glanert, Richard Rijnvos en Michel van der Aa schrijven gedurende 10 jaar opdrachtcomposities voor het orkest die in premiere gaan in de AAA-serie van het Concertgebouw.

Van 2009 tot 2012 werkte Certo aan de integrale operaregistratie van Der Ring des Nibelungen van de Nationale Reisopera. De opnamekwaliteit in 4K beeld (2 x HD) en 5.1 surround maakte deze opnamen geschikt voor bioscoopvertoning als randprogrammering bij de voorstellingen. De vier delen van deze operacyclus werden afzonderlijk uitgezonden op Brava NL Klassiek.

Contact

Certo Productions
van Spilbergenstraat 148-2
1057 RP Amsterdam
www.certo.tv

iconmonstr-email-10-icon-32  iconmonstr-linkedin-5-icon-32  iconmonstr-facebook-5-icon-32  iconmonstr-twitter-5-icon-32

 
Back to top