Christiaan Kuyvenhoven, piano & vertelling

CHRISTIAAN KUYVENHOVEN

Christiaan Kuyvenhoven is pianist, presentator en producent. In 2005 won hij de Derde Prijs van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Als gevolg daarvan speelde hij een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Hoogtepunten waren een recital in de Forbidden City Concert Hall in Beijing, China; zijn debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw Amsterdam in het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov; en concerten in Hôtel des Invalides in Parijs. Ook zijn optredens op popfestival Lowlands en de Botenparade Utrecht waren spectaculair en bereikten een breed publiek. Vanuit theatre Carré in Amsterdam werd in 2009 zijn optreden ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Koningin Beatrix live op de Nederlandse televisie uitgezonden

Als kind maakte zijn rol in de opera Madama Butterfly van Puccini grote indruk op hem. Christiaan begon met vioollessen en zong in een koor, maar koos vanaf 1996 voor de piano. Hij studeerde bij Michail Markov aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Hij volgde masterclasses bij o.a. Menahem Pressler, Mitsuko Uchida en Leslie Howard; werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Jean-Bernhard Pommier en Otto Tausk en gaf concerten met mezzosopraan Tania Kross en het Matangi Kwartet.

Christiaan presenteert regelmatig televisie- en radioprogramma’s voor de Nederlandse omroepen. Zijn zelfbedachte componistenprogramma ‘Première’ werd in november 2011 door de NTR uitgezonden. Hij was te zien in documentaires over het Ests Filharmonisch Kamerkoor, barokmeester Jordi Savall, de Koperblazers van het Concertgebouworkest en collega pianist Alexander Gavrylyuk. Ook presenteerde hij de jeugdserie ‘Muziek Klassiek’ en

‘De Avond van de Jonge Musicus’. In 2010 was hij vast tv-panellid voor de Belgische VRT tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd.

In 2013 bracht Christiaan Liszt and the Great Italians uit; maakt hij een tweede aflevering van het tv-programma Première en werkt hij aan zijn voorstelling Cosima.

Christiaan Kuyvenhoven is both a Dutch pianist and presenter. In 2005 he won third prize at the International Franz Liszt Piano Competition in Utrecht. As a result, he has played many concerts both in the Netherlands and abroad. Highlights included a recital at the Forbidden City Concert Hall in Beijing; his debut in the Great Hall of the Concertgebouw Amsterdam playing Rachmaninoff’s Second Piano Concerto and concerts at the Hôtel des Invalides in Paris. His performances at the music festival Lowlands and the Utrecht Boat Parade were spectacular and helped him to reach a large and diverse audience. In 2009, a performance in honour of the Dutch Queen’s 70th birthday was broadcasted live on Dutch television from the Carré theatre in Amsterdam.

Christiaan regularly presents television and radio programs for Dutch broadcasting corporations. His self-composed program ‘Premiere’ was broadcasted in November 2011 by the NTR. He has featured in documentaries about the Estonian Philharmonic Chamber Choir, Baroque master Jordi Savall, the Brass Ensemble of the Royal Concertgebouw Orchestra and fellow pianist Alexander Gavrylyuk. He has also presented the Dutch youth series “Muziek Klassiek” and “The Evening of the Young Musician”. In 2010 he was a regular television panel member for the Belgian channel VRT at the Queen Elisabeth Competition.

As a child, his role in the opera Madame Butterfly by Puccini made an everlasting impression on him. Soon after, Christiaan started violin lessons and took up choir singing but it was from 1996 onwards that he settled on the piano and studied with Mikhail Markov at the ArtEZ Conservatory in Enschede. He has attended master classes with Menahem Pressler, Mitsuko Uchida and Leslie Howard; worked with conductors such as Jaap van Sweden, Jean-Bernard Pommier and Otto Tausk and performed in concerts alongside mezzo-soprano Tania Kross and the Matangi Quartet.

www.christiaankuyvenhoven.com

Comments are closed.